Lenktynių maršrutas driekiasi per Rusiją, Suomiją, Estiją, Latviją, Lenkiją, Čekijos Respubliką, Vokietiją, Šveicariją ir Italiją.

Planuojama, jog visą maršrutą įveiks 5 elektromobilių ekipažai. Komandos ir varžovai, kurie turi ribotas techninės galimybes, gali dalyvauti atskiruose etapuose. Lenktynės suskirstytos į skirtingus etapus – „Baltijos etapą“ (Rusija, Suomija, Estija, Latvija ir Lietuva), „Autostradą“ (Lenkija, Čekijos Respublika, Vokietija ir Šveicarija) ir „Adrijos etapą“ (Italija ir Monakas).

Kaune ekologiškų transporto priemonių vairuotojai dviems valandoms sustos Rotušės aikštėje, kur įkraus elektromobilių baterijas ir bendraus su kauniečiais. Pasak renginio organizatorių, pernai vykęs maratonas „Talinas – Monte Karlas 2012“ buvo itin sėkmingas.

„Pernai iš viso maratone dalyvavo 70 skirtingų komandų. Per 10 lenktynių dienų maratono dalyviai aplankė Estiją, Latviją, Lietuvą, Lenkiją, Slovakiją, Austriją, Slovėniją ir Italiją. Geriausi lenktynių dalyviai buvo apdovanoti Monte Karle. Mes buvome labai šiltai priimti visoje Europoje ir esame ypatingai dėkingi merams, kurie pagerbė mus savo dalyvavimu“, - sakė organizatoriai.

Pernai elektromobilių maratone dalyvavo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, kartu su tuomečiu miesto tarybos nariu Ryčiu Šatkausku važiavęs bendrovės „Elinta“ perdarytu elektromobiliu „Toyota Aygo“. Maratone taip pat dalyvavo vicemeras Stanislovas Buškevičius, važiavęs elektromobiliu „Mitshubishi i-MiEV“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)