Toks „Kia“ atstovo pasiekimas mažai ką stebina – automobilius specialiai europiečiams kuriantys korėjiečiai jau senokai perprato, kaip įtikti vairuotojams šioje rinkoje ir skiria didelį dėmesį savo modelių saugumui.

O „Qoros 3“ tapo pirmuoju Kinijos automobilių gamintojo modeliu, kurio saugumą „Euro NCAP“ įvertino aukščiausiais balais. Pažymima, kad „Qoros 3“ gavo pakankamai aukštus rezultatus vertinant visas 4 kategorijas: suaugusiųjų saugumas įvertintas 95 proc., vaikų – 87 proc., pėsčiųjų – 77 proc., o saugumo sistemų pagalba – 81 proc. Bandymuose surinkus 34 taškus, „Qoros 3“ saugumas bendrai įvertintas 95 proc.

„Euro NCAP“ pabrėžia, kad tai yra reikšmingas žingsnis Kinijos automobilių pramonei, ypač prisiminus ankstesnius šios šalies automobilių bandymus. Prieš keletą metų „Euro NCAP“ testuose dalyvavęs „Landwind CV9“ už saugumą gavo tik 2 žvaigždutes, o 2011 m. MG6 ir „Geely Emgrand EC7“ pasirodė kur kas geriau, gavę po keturias žvaigždutes.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)