Pradinė 240 AG turinčio 4C kaina namų rinkoje Italijoje bus 53 000 eurų. Palyginimui, 275 AG „Porsche Cayman“, kuris yra ilgesnis ir sunkesnis nei 4C, Italijoje siūlomas už 55 090 eurų. 220 AG variklį turintis „Lotus Elise S“ toje pačioje šalyje kainuoja nuo 51 390 eurų.

Naujasis „Alfa Romeo 4C“ jau debiutavo Europoje, o Ameriką jis turėtų pasiekti iki kitų metų vidurio. Tai žymės šios markės sugrįžimą į Amerikos rinką, iš kurios ji pasitraukė 1995 m.

„Alfa Romeo“ planuoja per metus pagaminti po 3500 vnt. 4C automobilių. Šiuo metu markė savo gerbėjams siūlo tik du modelius – „MiTo“ ir „Giulietta“.

ACEA duomenimis, „Alfa Romeo“ pardavimai per pirmus 8 šių metų mėnesius smuko 31 proc., iki 44 866 vnt.

Neseniai „Fiat“ grupės plėtros vadovas Mauro Pierallini teigė, kad „Alfa Romeo 4C“ pasižymi geresnėmis valdymo bei važiavimo charakteristikomis bei yra patogesnis nei „Lotus Elise S“. Jis taip pat pridūrė: „Mes taip pat lyginomės su „Porsche Cayman“. Tai yra labai gražus automobilis, skleidžiantis puikų garsą, bet jeigu juo važiuoji lėtai, jautiesi tarsi vairuotum „Volkswagen Golf“. 4C yra visiškai kitoks. Jame jautiesi tarsi lenktyniniame automobilyje“.

„Centro Studi Promotor” tyrimų centro prezidentas Gianas Primo Quagliano įsitikinęs, kad naujasis modelis padės šios markės sportiniam įvaizdžiui. „Tai yra mini-superautomobilis, kuris siūlo superautomobilio galimybes už prieinamą kainą. „Alfa“ neturės problemų jį pardavinėjant“, – teigė jis.

„Alfa Romeo 4C“ turi keturių cilindrų 1.8 l, 240 AG variklį. Automobilis iki 100 km/val. Gali išspausti per 4,5 sek., o maksimalus jo greitis – 258 km/val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)