„Su naujos kartos informacine ir pramogų sistema valdoma itin moderniu lietimui jautriu valdikliu, mes siūlome geriausias pramogų galimybes automobilyje šioje klasėje, - sako „Opel” vadovas Karlas–Tomas Neumanas. – Didelis ekranas, vos keli mygtukai ir inovatyvios junglumo galimybės leis susikurti individualų mobilumą bei mėgautis važiavimu su nauju „Insignia“.

Centrinė konsolė dabar visai nauja ir kitokia. Čia apstu naujų technologijų bei modernių funkcijų. Centrinė konsolė supaprastinta drastiškai, o informacinės – pramogų bei oro kondicionavimo sistemos valdomas greitai ir intuityviai.

Nauja informacinė ir pramogų sistema turi nemažai „IntelliLink“ įrangos, metų pradžioje pristatytos „Adam“ modelyje, funkcijų. Išmanių telefonų funkcijos gali būti integruotos į informacijos ir pramogų sistemą. „Insignia“ vairuotojas gali rinktis iš keturių skirtingų valdymo galimybių. Nauja „Navi Europe Touch“ sistema valdoma lietimui jautriame 8 colių ekrane. Pirminiame lange vairuotojas gali rinktis pagrindines funkcijas ir po jomis sekančias meniu, tokias kaip radijo stotys, dainų pavadinimai, išmanaus telefono prisijungimas, 3D navigacijos žemėlapiai, visa tai valdymams lietimui jautriame ekrane, mygtukais ant vairo, balso komanda bei nauju lietimui jautriu valdikliu. Ši sistema unikali tuo, kad ją gali individualizuoti net 60 asmenų. Anksčiau informacinė pramoginė sistema leido rinktis skirtingas radijo stotis, tačiau dabar vairuotojas ar priekyje sėdintis keleivis galės rinktis pageidaujamus taškus navigacijoje, naudotis išmaniu telefonu ar kitomis pramogomis. Pavyzdžiui, mėgstamiausia radijo stotis visuomet bus matoma po svarbiausiais telefono numeriais ekrane, kurie yra vos vienu piršto palietimu pasiekiami, kaip ir kiti numatytų navigacijos taškų adresai.

Informacinė pramoginė sistema: pirštai rodo kelią

Jutiminis valdiklis yra ergonomiškai integruotas centrinėje konsolėje ir leidžia greitą bei intuityvią prieigą prie informacinės pramoginės sistemos. Lietimui jautrus paviršius atpažįsta rašymą ir be uždelsimo reaguoja į piršto judesius, lengvai vibruoja atsakydamas, o visą naujos kartos informacinės pramoginės sistemos valdymą padaro įdomų lyg žaidimą, neblaško vairuotojo dėmesio.

Norint pasirinkti norimą funkciją iš meniu, tereikia vieno piršto prisilietimo. Dviejų pirštų prisilietimas leis rinktis skirtingus muzikos šaltinius, o trijų pirštų prisilietimu bus pasiekiamas mėgstamas muzikos sąrašas. Navigacijos žemėlapį priartinti galima vos vienu piršto bakstelėjimui, visai kaip išmaniame telefone. Net ir ieškant dainos pavadinimo ar miesto navigacijos sistemoje – tai galima padaryti pirštų prisilietimais užklausą suvedant paraidžiui. Įvedus pirmąją raidę, ekrane jau matomi galimi pasirinkimai. Išmaniems telefonams būdinga unikali ir išskirtinė reakcija į prisilietimus, dabar galima ir „Opel Insignia“ automobilyje.

Informacinė – pramogų bei navigacijos sistemų sumanumas tuo dar nesibaigia. Vairuotojas ieškodamas jam reikalingos gatvės mieste kuriame esąs, jos pavadinimą tiesiog gali įvesti į sistemą. Jei tokia gatvė yra kitame mieste, jos pavadinimą reikia įvesti pirmiau nei miesto.

Šalies pavadinimą įvesti reikia tik tuomet, kai vairuotojas važinėja kitos šalies keliais. Pavadinimus galima įvesti be taškų ir kablelių, atskirus žodžius turi skirti tik tarpas, todėl užklausimą suvesti galima daug greičiau ir patogiau. 30 – ties Europos miestų žemėlapiai pateikiami 2D ar 3D grafika.

Išmanaus telefono bei informacinės bei pramogų sistemos sinchronizacija taip pat paprasta. Vairuotojui tereikia prijungti savo telefoną prie informacinės pramogų sistemos ir daugelis išmanaus telefono funkcijų matoma spalvotame, lietimui jautriame ekrane, centrinėje konsolėje. Rodomas netik muzikos sąrašas; taip pat 8 colių ekrane galima peržiūrėti išmaniame telefone saugomą filmą, žinoma, jei automobilis stovi. Naujos kartos informacinę pramogų sistemą vairuotojas gali valdyti ne tik lietimui jautriame ekrane ir lietimui jautriu valdikliu įrengtais centrinėje konsolėje, tačiau ir patogiai išdėliotais valdikliais ant vairo bei balso komanda. Naudojantis balso komandą, adresai gali būti įvesti į navigacijos sistemą, išsaugomos grojamos dainos ar draugų skambučiai per išmanų telefoną. Viskuo galima naudotis kai vairuoto rankos saugiai laiko vairą, o akys nenuleidžiamos nuo kelio. Sistema „Navi 900 Europa Touch“ su „Insignia Sport“ ir „Innovation“ komplektacija montuojama standartiškai, o su „Insignia Selection“ ar „Edition“, galima už 1200 eurų (rekomenduojama mažmeninė kaina Vokietijoje su mokesčiais).

Prietaisų skydelis su spalvotu ekranu

Naujai suprojektuotas prietaisų skydelis derantis prie 8 colių spalvoto ekrano, prisideda prie patogaus vairuotojo informavimo. Be klasikinių parodymų – greičio, variklio apsukų, degalų lygio – vairuotojas nuolat galės stebėti išmanaus telefono, navigacijos, radijo informaciją. Kaip ir informacinės pramoginės sistemos ekrane esančiame centrinėje konsolėje, pagrindinės funkcijos gali būti valdomos čia, prietaisų skydelio pirminiame ekrane bei po juo sekančiais meniu. Tai vairuotojas patogiai gali daryti mygtukais vairo dešinėje pusėje. Mygtukais esančiais vairo kairėje pusėje, vairuotojas gali naudotis pastovaus greičio palaikymo funkcija, greičio ribotuvu. Vairuotojas patogiai naudosis netik daugiafunkcine informacine pramogine sistema, tačiau ir prietaisų skydeliu įrengtu centre, turinčiu spalvotą ekraną, pritaikomą prie individualių poreikių.

Garso kokybę salone užtikrina moderni „Bose” garsiakalbių sistema. 9 garsiakalbiai: dvejos žemų dažnių kolonėlės, 4 plačiajuosčiai ir aukštų dažnių garsiakalbiai bei skaitmeninis garso procesorius „Insignia“ vairuotojui ir keleiviams užtikrina garso kokybę tik už 580 eurų (rekomenduojama mažmeninė kaina su mokesčiais Vokietijoje).
Atnaujinta Opel Insignia
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)