„Aston Martin“ savo pranešime žiniasklaidai teigia, kad šis žingsnis leis kompanijai naudotis AMG ir „Mercedes“ technologijomis, taip pat leis vystyti V8 variklius bei naudotis jau sukurtais elektromobilių komponentais.

„Techninė partnerystė sustiprins ateities „Aston Martin“ modelius, kurie pasižymės moderniomis technologijomis ir neprilygstamais V8 varikliais“, – teigiama kompanijos pranešime.

„Mes pasirinkome AMG kaip svarbiausią veiksnį variklių kūrimo procese“, – sakė „Aston Martin“ plėtros direktorius Ianas Minardsas.

„Mercedes-AMG“ vadovas Ola Kaelleniusas įsitikinęs, kad ši partnerystė bus abipusiai naudinga.

„Daimler“ prisijungs prie kitų „Aston Martin“ akcininkų – Kuveito „Investment DAR“ bei „Adeem Investment“ ir Italijos „Investindustrial“.

Perkamų akcijų vertė kol kas neskelbiama. Praėjusių metų pabaigoje „Investindustrial“ nusipirko 37,5 proc. akcijų už 150 mln. svarų.

„Daimler“ nėra pirmoji vokiečių įmonė, investuojanti į bendroves Didžiojoje Britanijoje. BMW turi įsigijusi dalį „Mini“ ir „Rolls-Royce“ akcijų, o „Volkswagen“ priklauso gamintoja „Bentley“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)