Ši naujovė leis ugniagesiams gelbėtojams vos per kelias sekundes gauti automobilio schemą, ir taip lengviau išvaduoti avarijoje sužalotus asmenis.

Kompanija tikina, kad šio gyvybiškai svarbaus sprendimo nepatentuos ir leis tokius sprendimus pritaikyti ir kitiems automobilių gamintojams.

QR kodai ypač naudingi tiems automobiliams, kurie po avarijos būna neatpažįstamai sumaitoti. Dabar pasitaikius tokiam atvejui, ugniagesiai gelbėtojai transporto priemonę priversti identifikuoti pagal valstybinius numerius.

Gelbėtojai taip pat matys reikalingą informaciją apie automobilyje įmontuotas oro pagalves, akumuliatoriaus vietą, elektros sistemą, kuro baką ir kitus komponentus. Pavyzdžiui, jei modelis hibridinis, schemoje bus pateikiama ne tik akumuliatoriaus buvimo vieta, bet ir tai, kaip išvedžioti aukštos įtampos kabeliai.

Primename, kad pagrindinis šios idėjos autorius – Nacionalinis Vokietijos automobilių klubas ADAC – spalvotą „Gelbėjimo planą“ ant įprasto A4 formato lapo rekomenduoja laikyti skydelyje nuo saulės virš automobilio salone esančio priekinio veidrodėlio.

„Daimler“ planuoja QR kodus diegti dviejose vietose: po benzino bako dangteliu ir priešingame kėbulo šone, tarpo tarp durų vidinėje pusėje. Esą tyrimai rodo, kad šios automobilio vietos per eismo įvykį nukenčia mažiausiai, tad bent vienas QR kodas būtų išsaugotas.

Šiame vaizdo įraše matyti, kaip gelbėjimo operacijos metu išsiskleidusi oro pagalvė nubloškia gelbėtoją: