Gamyklos statybą planuojama baigti 2015 metais. Tai bus pilno gamybos ciklo gamykla, susidedanti iš presavimo, kėbulų gamybos ir dažymo cechų bei galutinio surinkimo linijų. Kasmet čia tikimasi pagaminti po 300 000 automobilių.

Būsimoji Čengša miesto gamykla – tik vienas iš keleto stambių objektų, kuriuos dižiulės, net 9,8 milijardo eurų siekiančios investicinės programos rėmuose ketina įgyvendinti dvi Kinijoje veikiančios su „Volkswagen“ koncernu bendros įmonės - „Shanghai-Volkswagen“ ir „FAW-Volkswagen“. Šių investicijų tikslas – bendromis pastangomis išlaikyti ir stiprinti Volkswagen koncerno markių padėtį Kinijos rinkoje. Be naujų gamyklų statybos ši investicijų programa taip pat apima naujų modelių kūrimą ir esamų gamybinių pajėgumų plėtrą.

Būsimoji Čengša miesto gamykla – tik viena iš septynių šiuo metu statomų ar planuojamų statyti „Volkswagen“ gamyklų.

Bendra „Shanghai-Volkswagen“ įmonė šiuo metu turi veikiančias gamyklas Šanchajaus ir Nandžingo miestuose bei Džiangsu provincijoje esančiame Ydžengo mieste. Pagal šios bendros įmonės vystomą strategiją „Go West” statomos gamyklos Ningbo ir Urumči miestuose.

Bendra FAW-Volkswagen įmonė šiuo metu turi veikiančias gamyklas Čenčiuno ir Čengdu miestuose. Dar viena gamykla statoma Kinijos pirtuose esančiame Fošano mieste.

Abi bendros įmonės šiuo metu gamina 20 Kinijos rinkai skirtų modelių, pažymėtų „Audi“, „Volkswagen“ ir „Škoda“ ženklais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)