Koncepcinis „Lamborghini Urus“ buvo pristatytas praeitų metų Pekino automobilių parodoje. Tačiau tuo metu dar nebuvo aišku, ar jis bus gaminamas serijiniu būdu.

Šį savaitgalį Sant'Agata Bolognese, Italijoje vykusioje „Lamborghini“ 50-mečiui skirtame renginyje, įmonės vadovai patvirtino, kad priimtas sprendimas gaminti padidinto pravažumo „Lamborghini Urus“ SUV automobilį.

Preliminari modelio debiuto data – 2017 m. Automobilis naudos tą pačią MQB platformą, kaip ir naujausios kartos „Audi A7“, „Porsche Cayenne“ ir „Volkswagen Touareg“. Į jį ketinama montuoti V10 ir V12 benzininius motorus.

Gamintojas su šiuo modeliu sieja dideles viltis ir tikisi per metus parduoti net 3000 šių padidinto pravažumo automobilių. Pagrindinės modelio rinkos – JAV, Rusija, Kinija ir Artimieji Rytai. Numatoma automobilio kaina – apie 200 000 eurų.

Taip pat šio renginio metu buvo pristatytas ir koncepcinis „Lamborghini Egoista“ automobilis. Automobilyje įrengta tik viena vieta vairuotojui, jo kėbulas pagamintas iš anglies pluošto ir aliuminio, sumontuotas 5,2 l V10 600 AG motoras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)