Kaip praneša „Los Angeles Times“, Silikono slėnyje, Kalifornijoje, JAV įsikūręs elektromobilių „Tesla“ gamintojas, pirmąjį šių metų ketvirtį pirmą kartą per kompanijos egzistavimo laikotarpį gali baigti pelningai. Tačiau didžioji dalis pelno bus gauta iš Kalifornijos valstijos valdžios kišenės.

Šaltinis rašo, kad šiemet ketinama parduoti 20 000 „Tesla Model S“ prabangių elektromobilių. Už kiekvieną parduotą nuo 54 000 iki 105 000 JAV dolerių kainuojantį elektromobilį, kompanija iš Kalifornijos valstijos gaus taršos leidimą, vertą 35 000 JAV dolerių. Šie leidimai gali būti parduoti kitiems gamintojams, kurie savo modelių gamoje neturi taip vadinamų nulinės taršos automobilių. Ekspertai skaičiuoja, kad tokiu būdu vien tik iš taršos leidimų pardavimų „Tesla Motors“ šiemet uždirbs iki 250 mln. JAV dolerių.

Nors kompanijai tai geros naujienos, kai kurie pramonės specialistai ir kitų markių automobilių gamintojai tokia padėtimi nėra patenkinti. Kaip teigia „Gartner Inc.“ technologijų tyrimų kompanijos specialistas Thilo Koslowskis, galiausiai situacija baigiasi tuo, kad kiti automobilių gamintojai priversti subsidijuoti „Tesla Motors“.

Kalifornijos valdžia siekia, kad iki 2020 m. valstijoje būtų parduodama iki 15 proc. naujų elektromobilių. Šiuo metu šis skaičius nesiekia net 1 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)