Net 75 proc. vairuotojų teigia, kad šiuo metu jų finansinės galimybės neleistų įsigyti ne senesnio kaip dvejų metų automobilio (iš jų 13 proc. pripažįsta, kad tokio net ir nenorėtų), dar 15 proc. tokį automobilį galėtų pirkti tik išsimokėtinai ar su išperkamosios nuomos sutartimi. Tokią statistiką atskleidė transporto skelbimų portalo Autogidas.lt atliktos apklausos rezultatai. Vos 4 proc. vairuotojų teigia, kad turi pakankamai lėšų ir kaip tik žvalgosi naujo automobilio.

Jei tektų pirkti automobilį, sumokant sumą dalimis, dauguma vairuotojų per mėnesį galėtų skirti iki 300 arba iki 500 Lt sumą (atitinkamai 27 ir 23 proc. respondentų). Iki 100 Lt per mėnesį galėtų mokėti 13 proc., iki 200 Lt – 14 proc., iki 800 Lt ar iki 1000 Lt – po 7 proc. apklausos dalyvių, o 6 proc. pripažįsta, kad galėtų skirti ir per 1000 Lt per mėnesį, kad už transporto priemonę atsiskaitytų kuo greičiau.

VĮ „Regitra“ skelbia, kad šių metų kovą Lietuvoje buvo registruota daugiausia „Volkswagen“, „Nissan“, „Toyota“, „Kia“, „Fiat“, „Hyundai“, „Skoda“, „Honda“, „Audi“ ir „Renault“ markių naujų automobilių (pateikiama mažėjimo tvarka). Tačiau Autogidas.lt apklausos rezultatai atskleidė, jog vairuotojai labiausiai domisi „Audi“, „Volkswagen“, BMW, „Toyota“ markių naujais ar ne senesniais kaip dvejų metų automobiliais, iš dalies ir „Nissan“, „Skoda“ ir „Honda“ galima laikyti vienus iš patraukliausiųjų.

Autogidas.lt aplausoje vairuotojų buvo prašoma pasvajoti, kokio konkrečiai modelio ne senesnio nei dvejų metų automobilio jie norėtų, jei galėtų neskaičiuoti ir skirti itin didelę sumą transporto priemonei įsigyti. Rezultatai atskleidė, kad vairuotojai labiausiai svajoja (pateikiama mažėjimo tvarka) apie penktos serijos „BMW“, „Audi A6“, trečios serijos BMW, „BMW X5“, „BMW X6“, „Audi A7“, „Audi A4“, septintos serijos „BMW“, E klasės „Mercedes-Benz“, „Audi A8“ ir „Audi Q7“, „Audi A5“, „Volkswagen Jetta“ ir S klasės „Mercedes-Benz“, „Volkswagen Golf“, „Toyota Avensis“ ir „Toyota Land Cruiser“, C klasės „Mercedes-Benz“ ir kt.

Vis dėlto paprašyti sąžiningai įvertinti galimybes ir įvardinti, kokį konkrečiai ne senesnį nei dvejų metų automobilį galėtų šiuo metu įpirkti, dauguma (37 proc.) vairuotojų pripažįsta, kad šiuo metu net ir pigesni naujesni automobiliai jų kišenei neprieinami. Jei tektų nurodyti konkretų modelį, daugeliui įkandami būtų „Volkswagen Polo“, „Fiat Punto“, „Kia Cee'd“, „Fiat 500“, „Volkswagen Golf“, „Kia Rio“, trečios serijos BMW, „Toyota Yaris“, „Audi A6“, penktos serijos BMW ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)