Kaip praneša „Bloomberg“, balandį vokiečiai pradėjo prekybą CLA modeliu, kuris gali tapti kompanijos geriausiai parduodamu modeliu. CLA, kuris gaminamas ant A klasės mažylio bazės, bei netrukus debiutuosiantis tokio pat dydžio nedidelis „visureigiukas“ turėtų padėti „Daimler“ kompanijai pasivyti savo didžiausius konkurentus tiek pardavimų skaičiumi, tiek ir pelningumu. Šiuo metu „Daimler“ yra paskutinis tarp taip vadinamo prabangaus Vokietijos trejeto – „Audi“, BMW ir „Mercedes-Benz“. 2011 metais D. Zetsche kompanijos akcininkams žadėjo, kad iki dešimtmečio pabaigos aplenks pagrindinius konkurentus, tačiau iki šiol tik dar labiau atsilikinėjo.

„Mercedes“ prarado lyderio pozicijas 2005, kai jį aplenkė BMW, o prieš dvejus metus buvo aplenktas ir „Audi“ kompanijos.

Be to, „Mercedes-Benz“ šiuo metu nuo kiekvieno parduoto automobilio uždirba vidutiniškai po 7 procentus, tuo metu „Audi“ uždirba po 11, o BMW – beveik 11 procentų. Be to, „Mercedes“ didina automobilių pardavimus maždaug dvigubai lėčiau nei konkurentai.

Daugiau naujienų - „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“