Šios kompanijos Ženevoje pademonstravo savo naujienas – BMW 3-serijos GT ir „Mercedes-Benz CLA“. Abu jie turi ketverias duris, tačiau jų galinės dalys visiškai nepanašios.

3-serijos GT turi didelę bagažinę, o CLA – trumpą iškyšą gale. „Audi“ jau anksčiau pradėjo ieškoti netradicinių galinės dalies sprendimų ir sulaukė sėkmės pasiūlę A5 bei A7.

Visi šie modeliai nėra nei sedanai, nei universalai. Taip gamintojai siekia įtikti klientams, kurie ieško būdų, padedančių išsiskirti.

Dar du modeliai, iliustruojantys sedanų nykimą, yra BMW 5-serijos GT ir „Mercedes“ CLS.

Universalų dilema

Dar viena pastebima tendencija – nuglūdintomis linijomis pasižymintys universalai. Du pavyzdžiai pristatyti Ženevoje – „Honda Civic“ ir „Toyota Auris“ universalai.

Šie automobiliai tarsi rodo, kad universalai Europoje daugiau nebėra vien tik stambiam bagažui gabenti skirti automobiliai. Bet ar tikrai reikia funkcionaliam automobiliui stengtis įskiepyti sportiškas proporcijas?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)