Remdamasi gautais bandymų rezultatais, „Euro NCAP“ paskelbė saugiausius septynių skirtingų klasių automobilius. Vienoje kategorijoje geriausiais buvo paskelbti du lygiaverčius rezultatus parodę automobiliai. Nugalėtojai buvo išrinkti atsižvelgiant į keturis svarbiausius saugumo kriterijus. Tai vaikų, suaugusiųjų ir pėsčiųjų apsauga, taip pat saugumo sistemos.

Saugiausi 2012-ųjų automobiliai pagal „Euro NCAP“

Maži automobiliai – „Renault Clio
Kompaktiniai šeimyniniai automobiliai – „Volvo V40“
Dideli šeimyniniai automobiliai – „3 serijos BMW“
Maži vienatūriai – „Ford B-Max“ ir „Fiat 500L“
Maži visureigiai – „Ford Kuga
Dideli visureigiai – „Hyundai Santa Fe“
Komerciniai automobiliai ir mikroautobusai – „Ford Transit

Net 26 iš 36 2012 m. išbandytų automobilių buvo įvertinti maksimaliu – 5 žvaigždučių skaičiumi. Aštuonių automobilių saugumas buvo įvertintas keturiomis žvaigždutėmis, o „Jeep Compass“ ir „Renault Trafic“ pelnė vos tris.

Nuo 2014 m. bus gerokai sugriežtintas saugumo bandymų vertinimas. Automobilis maksimalų įvertinimą pelnys tik tokiu atveju, jei be nepriekaištingų rezultatų turės ir automatinę avarinio stabdymo sistemą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)