„xDrive“ sistema jau įdiegta 64 BMW modeliuose, o 4 „Mini Countryman“ modelio komplektacijos automobiliuose veikia analogiška sistema „ALL4“. Kompanija pabrėžia, kad abi keturių varomų ratų sistemos didina automobilių stabilumą bei palengvina jų valdymą, važiuojant slidžia kelio danga – tai ypač aktualu žiemą.

Per pastaruosius dvejus metus „BMW Group“ automobilių, kuriuose yra įdiegta „xDrive“ stabilumo kontrolės sistema, skaičius išaugo apie 50 proc. ir jų paklausa nuolat didėja.

Oficialios BMW ir MINI atstovės Lietuvoje UAB „Krasta Auto Vilnius“ direktorės Rasos Klimavičiūtės teigimu, keturių varančiųjų ratų sistemos taip pat sparčiai populiarėja ir Lietuvoje.

„Praėjusiais metais beveik pusė BMW automobilių pirkėjų rinkosi keturių varomų ratų sistemą „xDrive“, - sako ji.

Visų keturių varomų ratų sistemą BMW pristatė dar 1985 m. Tuo tarpu „Mini“ automobiliuose montuojama stabilumo kontrolės sistema ALL4 pirmiausiai buvo adaptuota „Countryman“ modelyje ir pristatyta 2010 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)