SNVI ir FNI priklausys, atitinkamai, 34 ir 17 proc. naujosios bendrovės – tai iš viso sudarys 51 proc.

Susitarimas padės pamatus gamybos linijos statybai Oued Tlelatyje, į pietvakarius nuo Orano, kurioje bus surenkami daugiausiai Alžyro rinkai skirti „Renault” grupės asmeniniai ir lengvieji komerciniai automobiliai. Oued Tlelatis buvo pasirinktas dėl kelių privalumų – kelių tinklo, kvalifikuotos darbo jėgos, arti esančio Orano uosto, infrastruktūros ir kokybiškos žemės.

Metinės gamybos linijos apimtys pradžioje sieks 25 tūkst. automobilių per metus (7 automobiliai per valandą) ir pagal rinkos poreikį galės būti didinamos iki 75 tūkst. automobilių per metus (15 automobilių per valandą). Pirmasis gamybos linijoje gaminamas modelis bus naujasis „Symbol”.

Modeliuose bus laipsniškai pradedamos naudoti vietinėje rinkoje gaminamos dalys ir taip plėtojama Alžyro automobilių industrija. Šios dalys bus gaminamos ne tik investuojant į gamybos liniją (kėbulo apdailą, žymėjimą ir dažymą), tačiau ir už gamyklos ribų, remiantis „Renault” patirtimi kuriant tvirtą vietinių tiekėjų tinklą. Procesas jau pradėtas dialogu tarp „Renault” ir potencialių vietinių tiekėjų bei tęsis dar keletą artimiausių metų.

Projektui itin svarbūs mokymai bus vykdomi remiantis „Renault” patirtimi ir technologijomis. Jau keletą mėnesių mišrios „Renault” ir partnerių Alžyre grupės kartu dirba siekdamos rasti reikiamas mokymo programas ir naudoti bei išplėsti Tletačio/Orano mokymų centrą, skirtą automobilių srities profesijoms.

„Renault” grupė Alžyre aktyviai veikia 90 metų ir jau beveik septynis metus iš eilės yra automobilių rinkos lyderė.

Automobilių rinka šioje šalyje sparčiai auga (47,5 proc. pagal 2012-ųjų lapkričio pabaigos duomenis), o „Renault” pardavimai padidėjo 53,3 proc. ir perkopė 100 tūkst. naujų automobilių ribą (2012-ųjų lapkričio pabaigos duomenimis – 111 075 vnt., iš kurių – 70 967 „Renault” ir 40 108 „Dacia” automobilių). 2012 birželį Alžyras tapo šešta pagal dydį grupės rinka (iš 13-tos 2011 metais).

Alžyras yra antra pagal dydį automobilių rinka Afrikoje, kurioje 2011 metais buvo parduota 297 tūkst. transporto priemonių. Rinka labai sparčiai augo iki 2008-ųjų, patyrė nedidelę recesiją 2009-2010 metais, tačiau šiuo metu vėl auga dideliais tempais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)