Į šį sąrašą pateko 9 akį traukiantys „saldainiukai“ ir „Bentley EXP 9 F“.

Honda NSX“

Nors laukiant NSX koncepcijos debiuto buvo kalbama, kad „Honda“ niekuo nenustebins, tačiau tai, ką pamatėme 2012-ųjų sausį Detroite, pranoko net ir didžiausių optimistų lūkesčius. Šis modelis visiškai kitoks nei pirmasis NSX, gamintas 1990-2005 m. Žadama, kad ši vizija taps realybe per artimiausius 3 metus ir atrodys būtent taip, kaip atrodo koncepcinis modelis.
NSX koncepcija

„Bentley EXP 9 F“

Ką šis mutantas veikia geriausių koncepcijų dešimtuke? Geras klausimas. Bet galima sugalvoti ir geresnių, pavyzdžiui: „Kokio velnio, „Bentley“?“ Iš tiesų, „EXP 9 F“ sulaukė tiek dėmesio, kiek nė vienas kitas šio sąrašo automobilis. Keistame pasaulyje tai yra iškreiptas būdas prisijaukinti sėkmę. O dabar, „Bentley“, prašom šią koncepciją perkurti.
Bentley EXP 9 F

Chevrolet Code 130R“

Tegul masės turi šeimoms skirtą „Cruze“, bet „Chevrolet“ derėtų rimtai pagalvoti apie šio nepraktiško, galiniais ratais varomo kupė gamybą. „Code 130R“ koncepcija primena 1-serijos BMW. Pagal „Cadillac ATS“ platformą sukurtas modelis turi turbininį 1.4 l keturių cilindrų variklį. Ši vizija galėtų tapti Amerikos „Subaru BRZ“ atitikmeniu.
Chevrolet Code 130R

Kia Track'ster“

„Kia Soul“, vos tik pasirodęs rinkoje, tokius modelius kaip „Scion xB“ ir „Nissan Cube“ greitai privertė dalintis pirkėjais. Tad kodėl nežengus į naują lygį ir nepabandžius sukurti greitos versijos, kuri būtų kažkuo panaši į „Mini Cooper“? Žvelgiant į šią varlę ant ratų primenančią koncepciją, atrodo, kad tai ir yra „Kia“ tikslas. Automobilis atrodo taip šauniai, kad net imi pamiršti tą kvailą apostrofą pavadinime.
Kia Trackster

Lamborghini Aventador J“

„Lamborghini“ užduotis – gaminti automobilio dydžio brangius „žaisliukus“. Smailas it iltis „Aventador J“ atrodo būtent taip: jis piktas tarsi būtų blogio įsikūnijimas, bet su juo „pažaisti“ norėtų kiekvienas. „Lamborghini“ sako, kad tai yra vienetinis modelis, kurį jie pardavė turtingam laimingajam. Norėtųsi, kad tai būtų melas ir tokių „karštų ratų“ dar būtų pagaminta daugiau.
Lamborghini Aventador J

Lexus LF-LC“

Nors „Lexus“ ir turi savo gamoje absurdiškai brangų LFA sportinį automobilį, jis atrodo taip, tarsi neturėtų nieko bendra su šia marke. Sukūrę „LF-LC“ koncepciją, „Lexus“ pritaikė LFA proporcijas būsimam kupė modeliui. Tai tikrai laukiamas automobilis.
Lexus LF-LC

Mazda Takeri“

Šiame sąraše galima rasti ir koncepcijų, kurios gerai atrodo, nors ir yra sukurtos galvojant apie praktiškus automobilius. Štai kodėl čia matome „Mazda Takeri“, kuri yra būtent tokia vizija. Dar nuostabiau yra tai, kad „Takeri“ atrodo itin panašus į serijinę „Mazda6” versiją.
Mazda Takeri

„McLaren P1“

Ką gausime sukryžminę sakalą, žuvį ir gepardą? Atsakymas paprastas - jų tiesiog neįmanoma sukryžminti. Nepaisant to, „McLaren“ dizaineriai šiame modelyje siūlo įžvelgti šių padarų bruožus. Iš tiesų, P1 yra šokiruojantis. Keistai išraitytas kėbulas atrodo tarsi ne iš šios planetos.
McLaren P1

Peugeot Onyx“

„Peugeot Onyx“ koncepcija atrodo kaip pikčiausia pasaulyje „Duracell“ baterija. 2012-ųjų Paryžiaus automobilių parodoje ši koncepcija buvo pripažinta geriausia. Vizija iš kitų išsiskyrė dėl panaudotų natūralių medžiagų. Salonas sukurtas iš fetro (veltinio), kurį visą galima perdirbti, jis yra ištisinis, be siūlių ir sujungimų, taigi automobilio keleivius apsupa kaip kokonas, įkomponuotas į labai lengvą anglies pluošto kėbulo struktūrą. Salono priekinis skydas padarytas iš naujo tipo medžiagos, vadinamojo laikraštinio medžio (Newspaper Wood), pagaminto iš perdirbtų laikraščių, – medžiagos paviršius yra specifiškai dekoratyvus, su vos matomais laikraštiniais ženklais.
Peugeot Onyx

Porsche Panamera Sport Turismo“

2012-ųjų Paryžiaus automobilių parodoje pristatyta seksuali „Porsche Panamera“ koncepcija – tai tik preliudas į ateitį. Galima neabejoti, kad „Porsche“ nori gaminti šį modelį. Užtenka tik pažiūrėti kaip jis atrodo, ir tampa viskas aišku - jam lemta išriedėti į kelius.
Porsche Panamera Sport Turismo
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)