JAV įvykusiame pasaulio ekonomiško vairavimo čempionate „Think Blue. World Championship“ varžėsi 18 dalyvių iš įvairių pasaulio šalių.

Varžybų tikslas – su hibridiniu automobiliu „Volkswagen Jetta Hybrid“ nuvažiuoti iš San Francisko į Santa Monika sunaudojant kaip galima mažiau benzino.

Šias neįprastas varžybas laimėjo vokietis Frankas Zauftas, taupiausiai įveikęs šią 402 mylių distanciją, kuriam vieno galono degalų prireikė nuvažiuoti vidutiniškai 49,9 mylios (apie 4,7 l/100 km).

Per varžybas dalyviai turėjo iš tiesų plačias meistriškumo demonstravimo galimybes. Trasa buvo suformuota iš įvairiomis eismo sąlygomis pasižyminčių kelio atkarpų. Buvo važiuojama įvairaus intensyvumo eismo miesto gatvėmis, plentais, mokamomis ir nemokamomis JAV autostradomis ir net keletu legendiniais vadinamų JAV kelių, įskaitant ypač vingiuotą Pacific Coast Highway.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)