Nuo šiol žadama leisti automobilių servisams pirkti tokias atsargines dalis kaip priekinis langas, žibintai, veidrodėliai iš bet kurių tiekėjų. Šiuo metu servisai pagal oficialią tvarką turi pirkti tokias ir panašias originalias detales iš automobilių gamintojų.

„Automobilių gamintojai šioje srityje turi monopolį – jiems priklauso 70 proc. atsarginių dalių rinkos, o bendradarbiaujant su detalių gamintojais jiems iš tiesų priklauso ir likę 30 proc.“, – teigia Prancūzijos konkurencijos tarnyba.

Tarnybos pateikiama statistika rodo, kad Prancūzijoje per 2000-2010 m. automobilių remonto apimtys sumažėjo 15 proc., tačiau vairuotojų išlaidos šiems darbams išaugo 30 proc.

Prancūzijos automobilių gamintojų asociacija baiminasi, kad įgyvendinus konkurencijos tarnybos pasiūlymą, darbo neteks 2,2 tūkst. darbuotojų, o tiekėjai pirmenybę teiks toms dalims, kurios bus pelningesnės.

Šiam pasiūlymui dar turi pritarti Prancūzijos vyriausybė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)