Pirmieji atsiliepė „Volkswagen“ ir „Audi“ gamintojų atstovai. Jų paraiškoje – Paryžiaus autosalono žvaigždė, septintosios kartos „Volkswagen Golf“, kurio pasaulinei premjerai gamintojai paskyrė kone visą „Volkswagen“ paviljoną. „Metų automobilio 2013“ konkurse debiutuojantis septintosios kartos „Golfas“ bus pirmasis Baltijos šalyse, kurį jo pardavėjams pavyko specialiai išsiderėti iš gamintojų būtent šiam renginiui.

Be šios naujienos konkurse dalyvauja dar du šio gamintojo atstovai. Tai padidinto pravažumo naujasis „Volkswagen Alltrack“ ir „Pasaulio metų automobilio 2012“ („World Car of the Year 2012“) konkurso nugalėtojas, mažosios klasės atstovas „Volkswagen Up!“

Japonijos „Toyota“ gamintojai į konkursą deleguoja naujausiąjį „Toyota GT86“ ir manevringąjį miesto automobilį, hibridinį „Toyota Yaris Hybrid“.

Prestižinių „Lexus“ atstovai konkurso „Metų automobilis 2013“ vertinimo komisijai patiki greitą ir galingą „Lexus GS450h.“

Dar vienus Vokietijos – „Audi“ – gamintojus konkurse atstovaus „Audi A3“ ir „Audi A6 Allroad quattro“, o jų kaimynus prancūzus – „Peugoet 207“ pakeitęs, 110 kg už jį lengvesnis ir gerokai ekonomiškesnis „Peugeot 208“ ir „Peugeot 301“.

Lietuviškajame konkurse varžysis dar vienas Prancūzijos gamintojų atstovas – „Citroën DS5“, įkūnijantis visas tikrojo prancūziško automobilio savybes.

„Metų automobilio 2013“ konkursui UAB ARX atstovai irgi pristato dar vieną Paryžiaus automobilių parodos debiutantą – „Škoda Rapid“.

„Ši naujiena ypatinga tuo, kad tai visiškai naujas „Škoda“ gamos modelis, įsiterpiantis tarp „Fabia“ ir „Octavia“ . Be to, tai pirmasis modelis, kuriame atsispindi naujoji „Škoda“ dizaino koncepcija, pagal kurią bus perdaryta visa gama, - teigė UAB ARX rinkodaros ir komunikacijos vadovas Linas Barščevičius.

„Metų automobilio“ konkursai kelia daug teigiamų emocijų, nes tai puiki galimybė mums, gamintojų atstovams, įsitikinti ko verti mūsų siūlomi produktai“, - tvirtina L. Barščevičius.

Čia paminėti anaiptol ne visi konkurse dalyvausiantys naujausi automobiliai, tačiau jau iš pirmųjų paraiškų galima tvirtinti, jog „Metų automobilio 2013“ dalyvių sąrašas šįkart bus labai solidus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)