Iki 1982 metų mažiausias „Opel“ modelis buvo „Kadett“ (1979 m. modelio „Kadett D“ ilgis: 3,98 m). Pasirodžius mažesniam ir labiau klientams prieinamam „Corsa A“ (ilgis: 3,62 m) „Opel“ kompanija įžengė į naujų, greitai populiarėjančių mažų automobilių segmentą ir atvėrė naują savo istorijos puslapį.

Per praėjusius 30 metų, daugiau nei 12 mln. „Corsa“ buvo pagaminta ir parduota Europoje. Iki 2012 metų rugpjūčio, Ispanijoje esančioje Saragoso gamykloje jau buvo pagaminta 9,3 mln. „Corsa“. Dar 2,5 mln. buvo pagaminta Vokietijos gamykloje Eisenache. Čia „Corsa“ gamyba prasidėjo 1993 metais. „Opel“ istorijoje „Corsa“ tampa vienas populiariausių modelių.

Iki 1982 metų, „Opel/Vauxhall Corsa” buvo pagrindinis žaidėjas Europos rinkoje ir klientams siūlė didžiausią produktų pasirinkimą mažų automobilių segmente, kurie buvo nuolat atnaujinami naujais modeliais, technologijomis bei individualių variantų pasirinkimais. Dabar galima rinktis iš trijų kėbulo tipų: trijų durų kupė, šeimai tinkančio penkiadurio ir komercinio „Corsavan“.

Šiuo metu „Corsa“ sudaro 28 proc. visų parduodamų „Opel/Vauxhall“ automobilių, todėl pagal pardavimus tai antras pagal populiarumą koncerno modelis po „Astra“ (30 proc.). Nuo 2008 metų trijų durų „Corsa“ nuolat užima lyderio pozicijas trijų durų kompaktinių hečbekų segmente Vakarų Europoje (2012 m. duomenimis 18 proc.). Vertinant bendrai, trijų ir penkių durų „Corsa“, šiuo metu Vakarų Europoje vidutinės klasės segmente užima trečia vietą, t.y. daugiau nei 10 proc. rinkos. Tam tikrose rinkose ši pozicija skiriasi – Graikijoje „Corsa“ savo segmente užima pirmą vietą, Vokietijoje, Belgijoje, Jungtinėje Karalystėje – antrą, o Ispanijoje, Olandijoje – trečią.

„Opel Corsa“ švenčia trisdešimtmetį šiais metais, kurie yra itin svarbūs visai „Opel“ korporacijai mininčiai 150 metų veiklos sukaktį. Tik keletas automobilių gamintojų gali didžiuotis tokiomis giliomis tradicijomis. Šie metai tikrai šventiški – 30 metų veiklos jubiliejų paminės ir „Opel“ gamykla Saragose, o Eisenache esanti gamykla švęs dvidešimtmetį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)