Išskirtinį automobilį pagamino „McLaren Special Operations“ (MSO) padalinys. Modelis įdomus tuo, kad po kėbulu slypi tokie pat agregatai, kaip ir sportiniame „MP4-12C“, kuriame montuojamas 3.8 l, V8 variklis, išvystantis 600 AG ir 600 Nm sukimo momentą.

„Vienas mūsų klientas, jau turintis „McLaren F1“, „Mercedes-Benz SLR McLaren“ ir „12C“, užsinorėjo unikalaus automobilio. Pokalbis su mūsų vadovu Ronu Dennisu prasidėjo prieš beveik 3 metus – dar prieš pasirodant 12C. Jis norėjo automobilio, kuris būtų toks pat pajėgus, kaip 12C, bet turėtų unikalų kėbulą, išreiškiantį jo poreikius ir asmenybę“, – pasakojo MSO direktorius Paulas MacKenzie.

Pirminis dizainas buvo sukurtas korėjiečio Hong Yeo, jam ši teisė atiteko laimėjus konkursą. Po to prireikė dar dviejų su puse metų, kol „McLaren X-1 Concept“ išvaizda buvo baigta. Kompanijos teigimu, visi šio modelio akcentai sukurti specialiai šiam projektui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)