„Vertinant automobilį, pirmas faktorius yra grožis. Jeigu jis gražus, tuomet visada žavės žmones“, – įsitikinęs išskirtinius automobilius aukcionuose parduodančios kompanijos „Gooding & Co.“ įkūrėjas Davidas Goodingas.

„Forbes“ sudarytas gražiausių 2012-ųjų automobilių sąrašas

Ferrari 458 Spider“

Tai yra „Ferrari 458 Italia“ kupė versija nudengiamu stogu. 257 tūkst. JAV dolerių (720 tūkst. Lt) kainuojantis kabrioletas varomas V8 varikliu, kuris leidžia automobiliui iki 100 km/val. įsibėgėti per 3,3 sek. Itin lenvgą stogo konstrukciją turintis „Ferrari 458 Spider“ šiuo metu yra „karščiausias“ kabrioletas rinkoje.

Ferrari 458 Spider

Jaguar F-Type“

Šis automobilis rinkoje debiutuos kitąmet kaip 2014 metų modelis. Laukiama, kad jis atgaivins „Jaguar“ sportinių automobilių tradicijas, kurias sukūrė tokie modeliai kaip C-Type, D-Type ir E-Type. Šis pagal C-X16 koncepciją sukurtas kupė turėtų tapti lygiaverčiu „Aston Martin V8 Vantage“, „Ferrari 458 Italia“ ir „Porsche 911“ varžovu.

Jaguar C-X16

„Zenvo ST1 Supercar“

Danijoje sukurtas superautomobilis „Zenvo ST1“ turi 7.0 l, V8 variklis, kuris išvysto 1104 AG ir 1430 Nm sukimo momentą. Maksimalus automobilio greitis – 375 km/val. – yra elektroniškai ribojamas. Nuo 0 iki 100 km/val. „Zenvo ST1“ šauna per 3 sek. Gamyba sieks tik 15 automobilių, iš kurių trys skirti JAV rinkai. Modelio kaina – 1,8 mln. dolerių (5 mln. Lt).

Zenvo ST1

„McLaren MP4-12C“ ir „12C Spider“

„Tai nėra naujiena rinkoje, bet kai pamatai ir išbandai šį automobilį, jis tiesiog „nurauna stogą“. O kai žiūri į jį iš priekio, rodos, kad jis šypsosi tau. Gražu“, – pasakojo vyrams skirto laisvalaikio tinklalapio įkūrėjas Atifas Kazmis.

McLaren MP4-12C

Mercedes-Benz SLS AMG Roadster“

Tai antrasis modelis, kurį savarankiškai sukūrė AMG kompanija, įprastai tobulinanti standartinius „Mercedes“ automobilius. 6.3, 571 AG varikliu varomas automobilis gali skrieti 317 km/val. greičiu. Įsibėgėjimas iki 100 km/val. trunka tik 3,8 sek. Europoje „Mercedes-Benz SLS AMG Roadster“ kainuoja nuo 200 tūkst. eurų (690 tūkst. Lt).

Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

Lamborghini Aventador“

„Jis turi viską, kuo privalo pasižymėti superautomobilis. Tai rėksmingas, neįprastas ir tiesiog tarpplanetinis modelis, – sakė vienas „Classic Car Club Manhattan“ įkūrėjų Michaelas Prichinello. – Visos jo linijos man primena automobilinį origamį“.

Lamborghini Aventador LP700-4

Bentley Mulsanne“

300 tūkst. JAV dolerių (841 tūkst. Lt) kainuojantis penkiavietis sedanas komplektuojamas su 6.75 l, V8 varikliu. Crewe, Anglijoje jis surenkamas rankomis per 320 valandų. Daugiau nei pusė gamybos laiko skiriama įrengiant saloną.

Bentley Mulsanne Mulliner Driving Specification

„Aston Martin V12 Zagato“

„Angliški automobiliai ne visada dirba be priekaištų, tačiau jie neabejotinai yra gražūs. „Zagato“ ženklas yra ypatingas, toks turi būti ir automobilis. Nors ši versija nėra nauja technologiniu požiūriu, tai grožiu išsiskiriantis modelis, jo linijos yra galingos, kartu ir grakščios. Tai džentelmenų GT automobilis“, – įsitikinęs M. Prichinello.

Aston Martin V12 Zagato

Maserati GranTurismo Sport“

„Visada buvau sužavėtas itališkų GT automobilių ir „GT Sport“ yra geriausias iš jų. Jis turi net daugiau, nei reikia GT automobiliui. Pirmiausia, daro įspūdį dydis, jis ilgas kaip futbolo aikštė. Tačiau jis pakankamas, kad būtų išlaikytos gracingos linijos. Priekis yra ilgas ir „raumeningas“, jis parodo, kad čia slepiasi „Ferrari“ sukurtas variklis. Ir nors jis atrodo klasiškai itališkas ir sportiškas, jame galima įžvelgti ir grėsmingą išraišką. Tai tikrai nėra gero vyruko automobilis“, – sakė vienas „Classic Car Club Manhattan“ įkūrėjų M. Prichinello.

Maserati GranTurismo Sport
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)