Perleidžiamų akcijų vertė – 4,49 milijardo eurų. Į šią kainą įeina iki šiol dar valdytos „Porsche AG“ akcijos, kurios 2009 m. generaline sutartimi buvo įkainuotos 3,88 milijardo eurų, o likusią sumos dalį sudaro įvairūs perkainavimai bei korekcijos. Be to, „Porsche SE“ holdingui bus vis tiek išmokėti dividendai už iki šiol netiesiogiai valdytą ir dabar perleistą bendrovės „Porsche AG“ akcijų dalį, kurie būtų prarasti įprasto akcijų perdavimo procese, bei pusė iš pagreitintos įmonių integracijos sąlygotos sinergijos gautos grynosios vertės, kuri sudaro maždaug 320 milijonų eurų.

„Suformuotos visos abiejų gamintojų bendros veiklos prielaidos. Ši ypač glaudi kooperacija sustiprins tiek „Volkswagen“, tiek „Porsche“ ir suteiks galimybę koncernui papildyti savo asortimentą dar nuostabesniais naujų automobilių modeliais“, – kalbėjo „Volkswagen“ grupės vadovas prof. dr. Martinas Winterkornas.

„Nuo šiol unikalus „Porsche“ ženklas bus toliau vystomas pagal koncerne šiuo metu taikomą puikiai pasiteisinusią decentralizuotą „Volkswagen“ automobilių markių ir prekių ženklų struktūrą. „Porsche“ išsaugos savo identitetą ir veiklos nepriklausomybę, kaip ir kitos šiuo metu koncernui priklausančios automobilių markės“, - užtikrino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)