Aukciono organizatorių teigimu, tai bus reikšmingiausias „Mercedes-Benz“ modelio aukcionas istorijoje. Spalvinga šio automobilio istorija prasidėjo prieš 66 metus, kai jį įsigijo karališkoji Prūsijos Kriegerių šeima, tuo metu jau turėjusi keletą puikių to meto automobilių. 1942-iais saugumo sumetimais išskirtinis „Mercedes“ buvo išsiųstas į Šveicariją ir taip išvengė galimų karo pavojų. Po karo Kriegeriai persikėlė gyventi į Niujorką, o ir šis automobilis buvo perplukdytas anapus Atlanto.

1959 m. šis „Mercedes-Benz“ buvo paliktas dūlėti viename Konektikuto valstijos garažų. Jį atrodo tik po baronienės Giselos Krieger mirties 1989 m. Po to jis buvo restauruotas ir 1998 m. parduotas, o rugpjūčio mėnesį tikimasi jam rasti naują šeimininką.

„Tai puikiausias „Mercedes-Benz“ automobilis, pagamintas iki Antrojo pasaulinio karo. Esu tikras, kad jis sumuš rekordą. Anksčiau panašūs modeliai buvo parduoti už maždaug 10 mln. dolerių, tačiau šis yra daug svarbesnis, geresnis, išsaugojęs originalumą, todėl jis turėtų visus pralenkti“, – sakė aukcioną organizuojančios kompanijos prezidentas Davidas Goodingas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)