Į Raštato (Vokietija) naujųjų kompaktinių automobilių gamyklą „Daimler AG“ iš viso investuos 1,2 mlrd. eurų (apie 4,1 mlrd. Lt). Pirmame etape naujo kėbulų cecho statybai ir įrangai panaudota 600 mln. eurų (apie 2,1 mlrd. Lt). Kiti 600 mln. eurų bus įsisavinti antrąjame etape. Šios investicijos skirtos kėbulų gamybos pertvarkymui ir atitinkamos įrangos įdiegimui.

Dar 400 mln. eurų (apie 1,4 mlrd. litų) bus investuoti į transmisijų komponentų, naudojamų išimtinai naujuosiuose kompaktiniuose modeliuose, gamybą šiais ir kitais metais. Nuo 2010 metų Raštate sukurta 900 naujų nuolatinių darbo vietų, iš kurių 500 vien tik 2012-aisiais. Taip gamykla reaguoja į paklausos naujosios kartos kompaktiniams automobiliams didėjimą.

Nuo pardavimų pradžios, paskelbtos birželio viduryje, jau daugiau kaip 40 000 pirkėjų užsisakė naujosios A-klasės automobilius. B-klasės mašinų, pristatytų užsakovams nuo pasirodymo prekybos salonuose 2011-ųjų lapkritį, siekia daugiau kaip 70 000. „Mūsų „kompaktų“ paklausa yra tokia stipri, kad 2012 metų spalį ruošiamės paleisti trečiąją surinkimo liniją“, – sakė „Mercedes-Benz“ Raštato gamyklos vadovas Peteris Wespas.

Pagal A-klasės modelį sukurtas mažas visureigis bus vienas iš naujųjų „Mercedes“ kompaktinių modelių šeimos, kurią sudarys A-klasė, B-klasė ir dar trys variantai, įskaitant kupė ir visureigį. Šie penki kompaktiniai modeliai bus surenkami Raštate ir Kečkemete (Vengrija).