Naujasis ir greičiausias „Audi A3“ modelis S3 modelis bus pristatytas šį rudenį Paryžiuje vyksiančioje automobilių parodoje. Prekyba juo bus pradėta kitų metų pradžioje.

„Karštas“ „Audi S3“ modelis konkuruos su BMW „M135i“ ir tik praeitą savaitę oficialiai pristatytu „Mercedes-Benz A45 AMG“.

Naujos kartos „Audi S3“ bus gaminamas naudojant naują VW koncerno MQB platforma, bus komplektuojamas su keturių cilindrų 276 AG 2.0 l benzininiu varikliu su turbina ir turės visus varančiuosius ratus.

Už esamos kartos mašiną trejų durelių „Audi S3“ svers 80 kg mažiau. Nors naujasis S3 ilgesnis, platesnis ir aukštesni, sumažinti svorį pavyko iš lengvojo aliuminio pagaminus sparnus ir variklio dangtį. Planuojama, kad „Audi S3“ svers mažiau nei 1400 kg.

Kaip ir anksčiau hečbekas bus komplektuojamas su šešių pavarų mechanine greičių dėže. Tačiau papildomai bus galima užsisakyti nebe šešių, o septynių pavarų dviejų sankabų DSG „S tronic“ automatinę greičių dėžę.

Nors kol kas gamintojas duomenų neatskleidžia, neoficialūs šaltiniai teigia, kad iki 100 km/val. naujasis „Audi S3“ įsibėgės vos per 5,5 sekundes ir pasieks maksimalų elektronika apribotą 250 km/val. greitį.

Vėliau pasirodys erdvesnį saloną ir talpesnę bagažinę turintis penkerių durelių „Audi S3 Sportback“. Gamintojas yra užsiminęs ir apie sedano gamybą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)