Priminsime, kad trečiadienį buvo oficialiai paskelbta apie „Fiat“ ir „Mazda“ bendradarbiavimą, kuriant naujos kartos nedidelį dvivietį rodsterį. Gamintojai sutarė, kad „Alfa Romeo Spider“ ir „Mazda MX-5“ dalinsis ta pačia platformą. Kiekvienas gamintojas į modelį montuos savo variklį, rodsteriai bus surenkami Japonijoje, Hirosimos gamykloje. Taip siekiama sumažinti naujo automobilio gamybos kaštus.

Italų įmonės, kuriai priklauso ir amerikiečių „Chrysler Group“ kompanijos 53,5% akcijų paketas, vadovas Sergio Marchionne patvirtino, kad italai yra pasirengę ir tolimesniam bendradarbiavimui. Jis neatmeta galimybės, kad „Mazda“ automobiliai gali būti surenkami visame pasaulyje esančiose „Fiat“ ir „Chrysler Goup“ gamyklose.

Šiuo metu „Fiat“ gamykloje Lenkijoje gamina ne tik „Fiat 500“ modelius, bet ir „Ford Ka“ automobilius. Neseniai „Fiat“ Europoje pradėjo prekybą amerikietiškais „Chrysler Group“ modeliais su „Fiat“ ženklu.

Sukurti vieną naują mašiną nuo pradžių kainuoja apie 1 milijardą eurų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)