„Automotive News“ praneša, kad šiais metais bus pradėta „Renault Zoe“ elektromobilių serijinė gamyba. Prancūzai tikisi, kad jis bus kur kas populiaresnis nei partnerių iš Japonijos gaminamas „Nissan Leaf“.

Per metus ketinama pagaminti net po 150 000 šių elektromobilių. Tai bus ketvirtasis prancūzų elektra varomas modelis. Jis papildys elektrinių „Fluence“, „Kangoo“ ir „Twizy“ šeimą.

„Zoe“ bus pirmasis elektromobilis Europoje, kuris patenkins masinio pirkėjo poreikius“ - įsitikinęs „Renault“ elektromobilių projekto vadovas Thierry Koskas.

Pagrindinė prancūzų optimizmo priežastis yra ta, kad techniniu požiūriu „Renault Zoe“ yra pranašesnis už „Leaf“. Be to jis kainuos gerokai mažiau. „Zoe“ pasirodė po dvejų metų nuo „Leaf“ gamybos pradžios ir turi stabdžių energijos rekuperacijos sistemą, papildomą salono šildymą, taip pat mažu pasipriešinimu riedėjimui pasižyminčias padangas. „Renault Zoe“ ir „Nissan Leaf“ yra penkių vietų hečbekai, tačiau beveik 4,5m ilgio japoniškas elektromobilis yra apie 0,5 m ilgesnis už „Zoe“. „Renault Zoe“ vienu įkrovimu gali įveikti sąlyginai nemažą atstumą. Maksimalus nuvažiuojamas atstumas yra net 210 km, važiuojant įprastu režimu – 150 km, o šaltuoju metų laiku – 100 km. „Nissan Leaf“ vienu įkrovimu toliausiai gali nuvažiuoti 175 km.

„Renaul Zoe“ elektromobilis Prancūzijoje kainuos nuo 15 700 eurų (54 165 litų). Kitose šalyse jo kaina bus panaši. „Nissan Leaf“ Prancūzijoje kainuoja nuo 30 990 eurų (106 915 litų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)