Ilgą laiką modelį slėpęs po „Junior“ slapyvardžiu, „Opel“ gamintojas pagaliau atskleidė jo tikrąjį vardą – „Adam“. Tačiau išvaizda liko užmaskuota – apie ją daugiau sužinosime artėjant šį rudenį vyksiančiai Paryžiaus automobilių parodai.

Kol kas žinoma tik tiek, kad mažylio ilgis – 3,7 m, t.y. toks pats, kaip ir „Mini“ automobilio. Šis modelis, taip pat kaip ir „Fiat 500“ retroautomobilis bus pagrindiniai „Opel Adam“ konkurentai.

„Adam“ bus gaminamas „Opel“ gamykloje Eizenache, Vokietijoje. Jis dalinsis tą pačia Korėjoje sukurta „General Motors“ platforma, kurią turės ir naujos kartos „Opel Corsa“ automobilis.

Modelyje bus montuojami trijų ir ketverių cilindrų benzininiai ir dyzeliniai 1.0-1.6 l darbinio tūrio varikliai, kurie atitiks Euro 6 normas. Nuo 2015 m. planuojama pradėti modelio su elektros varikliu gamyba. Prekybos salonuose naujasis „Opel Adam“ pasirodys 2013 metų pradžioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)