Apie tai pranešė bendrovės „Avtotor“ direktorių tarybos atstovas Vladimiras Ščerbakovas, kalbėdamas Toljatyje vykusiame pasitarime dėl automobilių pramonės plėtros Rusijai įstojus į Pasaulio prekybos organizaciją.

Manoma, kad Kaliningrado srityje bus pastatyta 21automobilių gamykla. Šešios užsiims automobilių gamyba, likusios gamins automobilių dalis. Šiai grupei priklausys ir jau turimų partnerių – BMW, „General Motors“ bei „Kia“ – gamyklos.

Be pramonės objektų šioje srityje dar bus pastatytas 50 tūkstančių gyventojų miestas. Anot V. Ščerbakovo, investicijos į projekto pramonės dalį sieks 2,5 milijardo eurų. „Pilietinė dalis“ atsieis 500 milijonus eurų.

Projektą planuojama padalinti į du etapus. Pirmajame iki 2016 metų sausio 1 dienos planuojama pastatyti keturiolika gamyklų ir pasiekti 200 tūkstančių automobilių per metus gamybos apimtis. Antrasis etapas turėtų būti užbaigtas iki 2018 metų.

Agentūra „Finmarket“ pranešė, kad visi projekto dokumentai vyriausybei bus perduoti iki šių metų gegužės pradžios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)