Sportinį „i-MiEV“ prototipą vairuos Hiroshi Masuoka, garsus lenktyninkas, keletą dešimtmečių sėkmingai varžęsis daugelio lenktynių trasose, 21 kartą įveikęs Dakaro ralį ir dukart iš eilės jį laimėjęs – 2002 ir 2003 m. su „Mitsubishi Pajero“ ir „Pajero Evolution“.

Varžybų metu gauti duomenys bus naudojami siekiant didinti būsimų naujų „Mitsubishi“ elektromobilių ir hibridinių automobilių modelių patvarumą ir patikimumą. Iki 2015 m. „Mitsubishi“ planuoja pristatyti ir į gamybą paleisti dar 7 naujus elektrinius ir hibridinius automobilius verslui bei gyventojams.

„Pikes Peak“ varžybose kartu su „Mitsubishi“ inžinierių komanda dalyvaus ir koncerno gamybinių partnerių, elektromobiliams tiekiančių akumuliatorius, variklius ir kitas detales, techninės komandos. Šios jungtinės inžinierių pajėgos bendradarbiaus, dalinsis patirtimi ir sieks paskatinti tolesnę sparčią elektromobilių pažangą.

„Pikes Peak“ yra tarptautinės kasmetinės automobilių ir motociklų lenktynės, kuriose dalyviai pakyla į 4300 m „Pikes Peak“ viršukalnę Kolorade, o aukščio skirtumas trasos pradžioje ir pabaigoje siekia 1500 m.

Pirmą kartą varžybos surengtos 1916 m. ir šiuo metu tai vienos seniausių dar vykstančių automobilių sporto renginių JAV. Dėl buvusių pertraukų šiemet jos vyks 90-ąjį kartą. Atmosferos slėgis, temperatūra, oro ir kitos aplinkos sąlygos smarkiai skiriasi trasos pradžioje ir finiše, todėl technikai reikalingas optimalus paruošimas, kad būtų pasiekiamas maksimalus galimas pajėgumas visą trasos laiką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją