Šiemet vasarį iki šiol (1-28d.) įregistruoti tik 891 automobiliai, tuo tarpu pernai vasarį registravimas siekė 1025 vnt. Taigi, vasario 29 d. dieną vargu ar pavyks įregistruoti net 134 automobilius, nepaisant to kad vasario 28 d. buvo įregistruoti net 145 vnt.
(laikotarpio maksimumas), kadangi mėnesio registravimo (per darbo dieną) vidurkis yra kone tris kartus mažesnis, o minimumas sudarė vos 17 vnt. (vasario 13 d.).

Tikslius rezultatus žinosime jau kovo 1 d., tačiau akivaizdu, kad, lėtėjant ekonomikos augimui, suprastėjus vartotojų lūkesčiams ir išaugus palyginamajai bazei, spartaus rinkos augimo laikai jau liko praeityje, o atskirais mėnesiais galimas ir nuosmukis.

Vasarį tarp markiu tikriausiai niekas jau nepavys „Volkswagen“, tuo tarpu tarp prestižinių markių kol kas pirmauja „Audi“, tačiau vos vienu automobiliu atsilieka BMW.

Vasarį dėl populiariausio asmenines paskirties (M1) modelio vardo atkakliai varžosi „Volkswagen Golf/Plus“ ir fiat">„Fiat 500“, o dėl lengvojo komercinio (N1) – „Volkswagen Caddy“ ir „Fiat Ducato“.