SUV klasės visureigis „Jeep Compass“ „Euro NCAP“ bandymuose gavo vos dvi žvaigždutes. Teigiama, kad šis automobilis prastai pasirodė atliekant šoninio smūgio testą, o pėsčiųjų apsauga įvertinta vos 23 proc.

Nepriklausomus Europoje parduodamų naujų automobilių saugumo bandymus atliekanti organizacija „Euro NCAP“ patikrino ir „Honda Civic“ modelį, kuris pasirodė puikiai ir gavo aukščiausią 5 žvaigždučių įvertinimą.

Nuo 2012 m. pradžios, 5 žvaigždučių įvertinimą pretenduoja gauti tik tie modeliai, kurių suaugusiųjų apsauga mažiausiai siekia 80 proc., vaikų apsauga – 75 proc., pėsčiųjų apsauga – 60 proc., o saugumo sistemų pagalba įvertinama mažiausiai 60 proc.

„Euro NCAP“ taip pat pranešė, kad remiantis naujais kriterijais, 5 žvaigždučių įvertinimą atitinka ir pernai išbandyti BMW 1-serijos, BMW X1, „Ford Focus“, „Ford Ranger“, „Mercedes-Benz“ M-klasės, „Nissan Leaf“, „Subaru XV“ ir „Volvo V60“ automobiliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją