„Volkswagen Jetta Hybrid“ sumontuotą hibridinę sistemą sudaro benzininis 1.4 l, 150 AG variklis ir 20 kW elektros motoras. Gamintojai nurodo, kad vidutinės automobilio degalų sąnaudos bus apie 5,2 l/100 km. Važiuojant ne greičiau nei 70 km/val., vien tik elektriniu režimu bus galima nuriedėti apie 2 km.

Dėl sumontuoto baterijų komplekto hibridinis sedanas bus apie 100 kg sunkesnis už įprastą „Jetta“ ir svers mažiau nei 1500 kg. Iki 100 km/val. automobilis galės įsibėgėti greičiau nei per 9 sek.

Hibridinė „Jetta“ amerikiečiams bus parduodama nuo lapkričio mėnesio, automobilio kaina kol kas neatskleidžiama. Apie šio modelio ateitį Europoje gamintojai kol kas nekalba.

Praėjusiais metais „Jetta“ pardavimai JAV rinkoje siekė 177 360 vnt., 44 proc. daugiau nei 2010 m. Gruodį šis modelis užėmė 10 vietą tarp populiariausių automobilių JAV, kai buvo parduoti 14 422 vnt. „Volkswagen“ tikisi, kad hibridinė „Jetta“ mes iššūkį šio segmento etalonu laikomam „Toyota Prius“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją