„Prognozuoti, ar lietuviai ir kitąmet dažniau negu įtemptais 2009-aisiais užsuks į automobilių salonus, kol kas sudėtinga. Baimės dėl ateities yra, nes tie ekonominiai dalykai, kurie dabar drebina Europą, vienaip ar kitaip, turės įtakos ir lietuvių perkamajai galiai. Šiokių tokių pardavimo lėtėjimo ženklų matome jau šiandien, kita vertus, norėtųsi tikėti, kad tai laikina“, - LŽ dėstė „Nissan Nordic Europe OY“ komunikacijos vadovas Baltijos šalims Mindaugas Plukys .

Bendrovės „Tokvila“ generalinio direktoriaus padėjėja Violeta Jadzevičienė prognozavo, kad kitąmet mašinų pardavimas išliks maždaug 2011-ųjų lygio ir smarkiai kristi neturėtų.

Išankstiniais duomenimis, šiais metais visame pasaulyje parduota 75 mln. naujų automobilių – 4 proc. daugiau nei 2010-aisiais. Autoritetingų kompanijų „IHS Automotive“ ir „LMC Automotive“ ekspertai pažymi, kad 2012 metais pasaulinė prekyba automobiliais toliau augs 4-5 proc., t. y. bus parduota 78-79 mln. mašinų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją