BMW, kuris su „Lexus“ konkuruoja prestižinių automobilių segmente, bendradarbiaus su „Toyota“ kuriant naujos kartos aplinkai draugiškas technologijas, tarp jų – ir ličio-jonų baterijas.

Viena iš šio susitarimo dalių – 1.6 l ir 2.0 l dyzeliniai BMW varikliai nuo 2014 m. bus tiekiami Europoje parduodamiems „Toyota“ automobiliams.

„Šis susitarimas su BMW nenumato, kad BMW variklius gaus ir „Lexus“, – sakė „Toyota Europe“ atstovas Etienne'as Plasas.

Tą patį patvirtino ir BMW plėtros vadovas Klausas Draegeris: „Dėl to neturime jokių reikalų. Nėra planuojama, kad varikliais naudosis ir „Lexus“ markė“.

Per 11 šių metų mėnesių „Lexus“ Europoje pardavė 24 623 automobilius ir užėmė 0,2 proc. rinkos, o BMW pardavimai siekė 590 453 vnt. (4,7 proc. rinkos), rodo ACEA duomenys.

„Toyota“ Europoje stengiasi dėmesį sutelkti į hibridus, tačiau 2010 m. 52 proc. pardavimų sudarė dyzeliniai automobiliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją