„Geriausiojo Lietuvos automobilio rinkimuose dalyvauju tiek, kiek vyksta šie konkursai, - sakė vertinimo komisijos narys, „Lietuvos ryto“ žurnalistas Mindaugas Grinius. – Per penkiolika metų vis ryškiau juntama automobilių apdailos bei jų kokybės vienodėjimo tendencija. Jei dar prieš dešimtmetį buvo itin juntama riba tarp lyderių ir autsaiderių, nepretenduojančių į jokias konkurso nominacijas, tai šiandien ta riba gerokai sunykusi, beveik nepastebima. Pavyzdžių ieškoti toli nereikia. Net ir vienų iš pačių pigiausių konkurso automobilių, pavyzdžiui „Kia Picanto“, salono apdailos medžiagos nemenkintų net dvigubai brangesnio automobilio.“

Kolegą palaikė irgi ne pirmus metus konkurso vertinimo komisijos darbe dalyvaujantis žurnalo „Autosportas“ redaktorius Artūras Pakėnas.

„Renkant geriausiąjį automobilį visada pravartu atsakyti į paprastą klausimą – kokį automobilį galėčiau ir norėčiau matyti savo garaže? – klausė A. Pakėnas. – Deja, net į savo paties klausimą šiandien dar negaliu rasti atsakymo. Labai patiko „Volvo S60“, „Volkswagen Jetta“, „Volkswagen Passat“, „Peugeot 508“, „Honda Accord“. O ir kiti nemažiau patrauklūs. Tad jaučiu, jog įvardyti finalinį konkurso septynetuką šiemet bus nepaprastai sunku“.

Jei išrinkti geriausiąjį automobilį nelengva net patyrusiems automobilizmo ir konkurso vertinimo komisijos „vilkams“, tai ką sakyti apie debiutantus?

Dešimtąja vertinimo komisijos nare tik šiemet tapusi „Lietuvos žinių“ žurnalistė Ilona Staškutė bandymų stovyklos bazę beveik kas vakarą pasiekdavo paskutinė.

„Jaučiuosi labai pavargusi. Ne dėl paties vairavimo, nes vairuoti naujausius ir moderniausius automobilius man labai patinka ir tai nėra itin varginantis darbas. Labiausiai glumina lyg kupra užgriuvusi didžiulė informacijos ir įspūdžių lavina“, - žvelgdama į dienos įspūdžių užrašus atviravo Ilona.

Kiekvienam komisijos nariui per dieną teko išmėginti po 6-7 automobilius, su kiekvienu jų įveikiant vidutiniškai po 100 kilometrų. Todėl nesunku suskaičiuoti, kiek kilometrų kiekvienam komisijos nariui teko nuvažiuoti per kelias dienas. Visi automobiliai buvo bandomi beveik vienais ir tais pačiais keliais.

Geriausiųjų automobilių septynetukas bus paskelbtas gruodžio 5 d., o Lietuvos „Metų automobilis 2012“ paaiškės gruodžio 11 d. tiesioginės transliacijos metu iš Lietuvos televizijos studijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją