„Metų automobilio“ konkursus, tapusius ne tik tikromis būtent tais metais pagamintų naujų automobilių apžiūromis, bet ir reikliais vertinimais, nuo 1997 metų rengia Lietuvos žurnalistų autoklubas, šiemet paskelbsiantis jubiliejinį, jau penkioliktąjį metų laureatą, tradiciškai susilauksiantį ne tik padidinto pirkėjų, bet ir visuomenės dėmesio.

Likus iki konkurso pradžios dar lygiai mėnesiui, konkurso organizatoriai nelinkę atskleisti visų renginį praturtinsiančių naujovių, tačiau bebaigiamų pasirengimo konkursui darbų sąrašas leidžia teigti, kad jų bus išties daug.

Naujausius automobilius vertinimo komisija bandys Druskininkų apylinkėse lapkričio 23-27 dienomis tais pačiais ir gerai jai pažįstamais keliais su asfalto ir žvyro danga, o šiam konkursui pristatytų visureigių laukia neabejotinai jų vardo vertas egzaminas ir jie bus bandomi ten, kur iki šiol dar niekada nebuvo bandomi. Tačiau bandymo vietą organizatoriai dar laiko paslaptyje.

Numatomas ir vienas ypatingas renginys, kuriame bus siekiama užfiksuoti pasaulio rekordą.

Automobilių septynetukas, iš kurio gruodžio 11 dieną vyksiančiame renginio finale bus išrinktas „Metų automobilis 2012“, bus paskelbtas gruodžio 5 d.

Šiemet pirmosios paraiškos sulaukta iš „Lautra Motors“, kuri konkursui pristato „Renault Koleos“.

„Citroen“ įgaliotieji atstovai konkursui pateikė „Citroen C4 1,6 e-HDI Comfort STT“ automobilį.

UAB „Žaibo ratas Vilnius“ į konkursą jau delegavo dvi „Chevrolet“ gamintojo naujienas – „Orlando“ ir „Aveo“.

Keturiems automobiliams į konkursą paraiškas rengia „Hyundai“, trims „Volkswagen“, po du deleguos „Audi“, „Toyota“ ir kiti.

Šiandien dar nėra tiksliai žinoma kiek naujų automobilių sieks metų karaliaus titulo, tačiau kol kas dalyvių skaičiumi nepranoktas 2008 metų rudenį surengtas konkursas, kuriame dėl „Metų automobilio 2009“ karūnos varžėsi net 34 pretendentai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją