„Mitsubishi“ ir „Proton“ rengiasi bendrai gaminti variklius Malaizijos gamyklose, gaminti automobilius su „Mitsubishi“ prekės ženklu, panaudodami „Proton“ materialinę bazę ir įrengimus.

„Mitsubishi“ su Malaizijos partneriu sutarė, kad dalinsis globalaus modelio „Global Small“, kurio pardavimas prasidės kitų metų kovą Tailande, ir būsimojo „Proton“ modelio „Global Small Car“ pagrindinėmis detalėmis ir jų komponentais. Be to, kartu bus dirbama prie ateities technologijų – hibridinių elektra įkraunamų automobilių.

Tikimasi, kad išplėsdamos bendro darbo apimtis, naudos turės abi bendrovės – „Mitsubishi“ atsirieks didesnę Azijos rinkos dalį, o „Proton“ efektyviau išnaudos gamybos pajėgumus bei japanų patirtį. „Proton“ šiuo metu gaminamas 4 durų sedanas „Inspira“ – tai „Mitsubishi“ ir „Proton“ bendradarbiavimo rezultatas, šio modelio pagrindas „Mitsubishi“ automobilis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją