„Focus ST“ 2.0 litrų darbinio tūrio „Ford ECOBoost“ variklis, derinamas su patobulinta mechanine 6 laipsnių transmisija, generuoja 250 AG ir pasiekia maksimalų 360 Nm sukimo momentą. Palyginus su ankstesnės kartos europietišku „Focus ST“ naujasis modelis sunaudoja per 20 proc. mažiau degalų ir išmeta mažiau CO2.

Frankfurte „Ford“ nustebinuo tuo, kad paskelbė apie planus gaminti tik penkių durų „Focus ST“, bet ir specialiai Europos rinkai sukurtą stilingą „Focus ST Wagon“ universalą – ir tai bus unikalus šio segmento modelis.

„Rinkoje nėra nieko, ką galima būtų palyginti su universalu „Focus ST Wagon“, - sakė „Global Performance Vehicles“ direktorius Jostas Capito. – Šiame modelyje yra visi praktiškiausi „Focus ST“ elementai, o jo dinamika, valdymo savybės ar subtili išvaizda niekuo nenusileidžia sportiniam broliui“.

„Focus ST-R“ versija

„Ford“ Europos rinkai Frankfurte pristato dar vieną debiutantą – lenktynėms parengtą „Focus ST-R“ su 2.0 litrų „EcoBoost“ varikliu. Agregato techniniai duomenys nėra skelbiami.

„Focus ST-R“ įtaisyti patikimesni stabdžiai, pagal Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) reikalavimus įrengtas apsauginis rėmas, pakaba pritaikyta trasos ypatumams – visa tai leidžia lenktyniauti viso pasaulio trasose. Greitas ir jautrus „Focus ST-R“ skirtas profesionalams bei mėgstantiems lenktyniauti entuziastams.

Mažiausias „Focus“ variklis

„Ford“ taip pat pranešė, kad 2012 metais „Focus“ variklių gamą papildys trijų cilindrų 1.0 l variklis (100 AG ir 120 AG versijos), kuris galės būti derinamas atitinkamai su penkių ir šešių laipsnių mechaninėmis pavarų dėžėmis.

Naujasis variklis kitais metais bus įmontuotas ir „C-Max“ bei „B-Max“ modeliuose.

1,0 litro variklis bus mažiausias „Ford“ gaminamas variklis, tačiau, nors ir mažas, galia jis konkuruos su 1,6 litro benzininiu varikliu. Be to, „Focus“ su mažuoju varikliu CO2 emisija bus mažesnė nei 120 g/km.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją