Japonijos automobilių gamintojas, kuriam priklauso 1,49 proc. „Volkswagen“, planuoja parduoti savo akcijų dalį, jeigu Vokietijos kompanija sutiks nutraukti bendradarbiavimą. „Volkswagen“ šiuo metu valdo 19,9 proc. „Suzuki“ akcijų.

„Volkswagen“ atstovo Michaelo Brendelo teigimu, kompanija neplanuoja sumažinti ar atsisakyti „Suzuki“ akcijų. Jis pabrėžė, kad „Suzuki“ sulaužė bendradarbiavimo susitarimą, kai nusprendė pirkti variklius iš Italijos automobilių gamintojo „Fiat“.

Pranešama, kad nutraukti bendradarbiavimą su „Volkswagen“ japonai nusprendė neplanuotame „Suzuki“ valdybos susitikime pirmadienį. „Suzuki“ teigimu, taip nuspręsta dėl to, kad partnerystė turi neigiamos įtakos kompanijos nepriklausomybei.

Apie „Suzuki“ nepasitenkinimą partneryste su vokiečiais buvo skelbta dar prieš keletą mėnesių, kai japonai tvirtino, kad Vokietijos kompanija nori jiems vadovauti. „Kai susitarėme su „Volkswagen“ buvo viskas aišku, kad mes nenorime būti kontroliuojami ir norime išlikti nepriklausomi“, – tąsyk sakė „Suzuki“ viceprezidentas Yasuhito Harayama.

„Volkswagen“ su „Suzuki Motor“ dėl bendradarbiavimo susitarė 2009 m. pabaigoje. Tuomet abiejų bendrovių atstovai teigė, kad tai bus abiem pusėm naudingas žingsnis stiprinant pozicijas rinkoje, tačiau per beveik 2 metus taip ir neįgyvendino nei vieno projekto.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją