Nors naudotų automobilių verslas – tiesiog lietuvių kraujyje, išvydę įtartinai patrauklų pasiūlymą jie vis tiek ryžtasi iš anksto sumokėti pinigus apgavikams už realiai neegzistuojantį automobilį. Pinklės tyko ne tik automobilių pirkėjų, bet ir pardavėjų.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro nusikaltimų elektroninėje erdvėje tyrimų skyriaus pareigūnai aiškino, kad tokie sukčiavimai internete vyksta bangomis: jų tai padaugėja, tai vėl atslūgsta.

„Prieš porą metų aferistai siūlė pusvelčiui įsigyti brangius, greitus, galingus automobilius, dabar atėjo taupesnių, dyzelinių, modelių eilė”, – sakė pavardės nenorėjęs skelbti kriminalistas.

Jis atvirai stebėjosi kai kurių pirkėjų naivumu: „Susigundyti maža kaina ir sumokėti už automobilį nematęs nei jo, nei pardavėjo gali tik labai naivus žmogus.”

Galbūt todėl į policiją kreipiasi labai nedaug nukentėjusių nuo tokio tipo aferistų – daugeliui tiesiog gėda prisipažinti, kad buvo taip primityviai apmulkinti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją