Beveik aišku, kad tokių ekologiškų automobilių savininkai galės nemokėti už stovėjimą Klaipėdos centre ir nemokamai įvažiuoti į Neringos savivaldybės administruojamą Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) teritoriją.

Uostamiesčio taryba sprendimą atleisti hibridinių automobilių ir elektromobilių, kurių variklio tūris neviršija 2.0 l, savininkus nuo minėtos rinkliavos turėtų priimti per artimiausią posėdį.

Klaipėdiečių iniciatyvą remia ir neringiškiai. Anot Neringos mero Antano Vinkaus, siūlymas aplinkos neteršiančioms transporto priemonėms taikyti lengvatas jau šiuo metu svarstomas.

Prieš dvejus metus atvykusieji į Neringą elektromobiliais ir lengvaisiais hibridiniais automobiliais buvo atleisti nuo vietinės rinkliavos už leidimą įvažiuoti į kurorto savivaldybės administruojamą KNNP teritoriją. Tačiau ši lengvata kaip eksperimentas galiojo tik savaitę. Nuo birželio 1-osios iki rugpjūčio 31 dienos visi lengvųjų automobilių savininkai, atvažiuojantys į KNNP, turi mokėti 20 litų rinkliavą.

Vis dėlto norintieji ekologiškais automobiliais persikelti per Kuršių marias šią vasarą dar neturės jokių lengvatų ir kaip kiti keliautojai turės krapštyti pinigines. Pasak AB „Smiltynės perkėla“ generalinio direktoriaus Dariaus Butvydo, net ir dėl mažiausio kainos pakeitimo privalu gauti Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) pritarimą. „Mes savo kainų negalime keisti kada tik panorėję. Todėl šią vasarą hibridinių automobilių savininkams dar negalios jokios lengvatos“, - nuliūdino D.Butvydas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją