„4x4 perimetras“ maratone dalyvaujantys bekelės entuziastai turės įveikti ne tik gamtos iššūkius: upelius, stačius skardžius ar tankų išraustus poligonus. Net du maratono etapai vyks naktį, tad lenktynininkams orientuojantis trasoje reiks kovoti ir su tamsa, ir su nuovargiu.

Didžiausio fizinio ir emocinio pasirengimo prireiks „Extreme“ klasėje besivaržantiems dalyviams - šias komandas sudarys tik po vieną ekipažą, tad laiko poilsiui ir miegui praktiškai neliks. Lenktynininkams tokie iššūkiai įkvepia dar daugiau ryžto.

„Dalyvavimas tokiuose maratonuose grūdina. Organizmas prisitaiko, sutelkęs dėmesį ir ištvermę gali lenktyniauti tris paras miegui skirdamas tik po porą valandų per parą. Dakaro ralyje yra tekę bemaž dvi paras be miego važiuoti. Dalyvauti maratonuose skatina ir tai, kad niekada iki galo nežinai su kokiomis kliūtimis susidursi trasoje. Aišku, gali pasiimti ir gelbėjimosi liemenes, ir kitos įrangos, tačiau visko numatyt neįmanoma, o ir automobilio svoris nuo to tik didėja“, - maratono išvakarėse pasakojo Dakaro ralio dalyvis, vienas labiausiai patyrusių Lietuvoje automobilių maratonų dalyvių Antanas Juknevičius.

Specialiai maratonui paruoštu „Toyota Land Cruiser KZJ77“ visureigiu važiuosiantis A.Juknevičius pabrėžė: „Bekelės varžybose svarbu ne tik gerai valdyti automobilį. Norint teisingai įveikti trasą reikalingas ir loginis mąstymas, ir sklandus komandinis darbas.“

Kitose dviejose – „Maybe“ ir „Adventure“ - klasėse besivaržančias visureigių komandas sudaro po 2 ar 3 ekipažus. Jie, į šešis etapus padalintą, šalia Lietuvos sienos su Baltarusija, Kaliningradu ir Latvija besidriekiančią maratono trasą įveiks pakaitomis.

„Visureigių bekelės maratonas „4x4 perimetras“ neturi analogų ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Rytų Europoje. Trasai įveikti dalyviams prireiks tiek fizinės, tiek emocinės stiprybės. Finišuos tik ištvermingiausieji“, - prieš startą sakė maratono organizatorius Gediminas Grigaitis, vadovaujantis ir Lietuvos automobilių sporto federacijos 4x4 komitetui.

Startavę Vilniuje, varžybų dalyviai pirmojo etapo finišą pasieks Druskininkuose, iš kur tą pačią naktį pajudės Jurbarko link. Trečiajame etape įveikę Kairių poligono greičio ruožą Klaipėdos rajone ir pailsėję po finišo Žibininkų k., maratono dalyviai pasuks Biržų link. Ketvirtasis greičio ruožas (Šventoji-Biržai) yra ilgiausias maratono etapas, nusidriekęs net 397 km.

Priešpaskutiniame maratono etape Biržai-Ignalina ekipažams teks įveikti dar vieną naktinį greičio ruožą. Maratono organizatoriai planuoja, kad ištvermingiausieji maratono dalyviai, įveikę paskutinį specialų greičio ruožą Pabradės poligone, finišuos gegužės 29 d. 18 val. prie Vilniuje esančio „Karolinos“ viešbučio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją