Remiantis ADAC naujausiais gedimų statistikos rezultatais, „Meriva“ mažųjų automobilių klasėje užėmė ketvirtą vietą, į priekį praleidusi „Mini“, „Peugeot 207“ ir „Mitsubishi Colt“. Šioje kategorijoje „Opel Corsa“ taip pat buvo aukščiau vidurkio.

Geriausius rezultatus automobilių patikimumo ataskaitoje taip pat pademonstravo ir „Opel Astra“ bei 2009 m. ir 2010 m. įregistruotų mašinų grupėje vienatūris „Opel Zafira“.

ADAC ataskaitas apie automobilių patikimumą, remiantis gedimų statistika, skelbia nuo 1978 metų. 2010 m. ataskaitoje atsižvelgta į 500 tūkst. iš daugiau kaip 4,25 mln. gedimų, su kuriais 2010-aisiais susidūrė ADAC specialistai. Statistika apima modelius, kurie buvo įregistruoti per pastaruosius šešerius metus ir kurių įregistruota ne mažiau kaip 10 tūkst. vienetų per vienerius metus ir ne mažiau 5 tūkst. kitais metais. Automobilių modeliai turi atitikti šias sąlygas bent trejus registracijos metus iš eilės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)