Pranešama, kad derybos yra toli pažengusios ir per artimiausias dienas turėtų būti oficialiai paskelbta apie susitarimą su viena iš Kinijos kompanijų.

„Saab“ siekia susitarti su investuotoju iš Kinijos ir taip gauti pinigų, reikalingų atnaujinti gamybą, kuri buvo sustabdyta dėl įsiskolinimų dalių tiekėjams.

Neįvardijamų šaltinių teigimu, sutartis su nauju investuotoju reikštų tai, kad „Saab“ automobiliai būtų pradėti gaminti ir Kinijoje.

Švedijos žiniasklaida pranešė, kad arčiausiai susitarimo su „Saab“ yra „Great Wall“ kompanija.

„Saab“ kompanija valdanti „Spyker“ paskelbė, kad pirmojo ketvirčio nuostoliai siekia 79 mln. eurų. Pernai per tą patį laikotarpį buvo pavykę gauti 6,96 mln. eurų pelno. Kompanijos vadovai jau pripažino, kad dėl sustabdytos gamybos šiemet nėra realu pasiekti anksčiau užsibrėžto 80 tūkst. parduotų automobilių tikslo.

Praėjusią savaitę skelbta, kad Švedijos valstybės skolos valdyba (NDO) leido Vladimirui Antonovui tapti „Spyker Cars“ akcininku. Tam neprieštarauja ir „General Motors“ koncernas, 2010 m. pradžioje Švedijos automobilių gamintoją „Saab Automobile“ pardavęs „Spyker“ kompanijai.

29,9 proc. kompanijos „Saab Automobile” akcijų savininku norintis tapti V. Antonovas pabrėžė, kad dar ne viskas yra padaryta – esą jei Europos investicinis bankas (EIB) laiku nesuteiks leidimo šiam sandoriui, finansinių bėdų turinčio „Saab” jau gali niekas neišgelbėti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją