Didžiausia bauda (68,8 mln. lirų) skirta bendrai „Ford Motor“ ir „Koc Holding“ kompanijai. Ši suma sudaro apie 0,9 proc. metinių kompanijos pajamų.

Konkurencijos taryba taip pat nubaudė „Tofas“ kompaniją, kuri jungia „Koc“ ir „Fiat“, jai skirta 47,8 mln. lirų bauda. „Dogus Otomotiv“, kurią sieja glaudūs ryšiai su „Volkswagen AG“, skirta 49,78 mln. lirų bauda.

„Mercedes-Benz“, „Nissan Motor“, „Peugeot“, „Toyota Motor“ ir „Hyundai Motor“ automobilių tiekėjai taip pat buvo nubausti už dalijimąsi informacija apie turimas automobilių atsargas, pardavimų tikslus, numatomas kainų strategijas.

Pranešama, kad „Karsan“, „Otokar“, „Mazda Motor“, „General Motors Turkey“ ir „Honda Turkey“ nesulaukė jokių nuobaudų.

„Nežinome tikslių detalių, už ką buvo skirtos baudos, kurios yra didesnės, nei buvo tikimasi, todėl tai tikrai turės neigiamos įtakos pelningumui. Vis dėlto atsižvelgiant į šių kompanijų dydį, skirtos baudos turės mažai reikšmės jų vertinimui, tačiau tai neigiamai atsilieps skaičiuojant 2011-ųjų uždarbį“, – sakė „Oyak Securities“ analitikas Cemalis Demirtas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją