Teigiama, kad ekonomiškų modelių paklausa itin išaugo net ir prabangių automobilių segmente.

„Svarstome, ar šiemet turėtume dyzelinį „Cayenne“ pristatyti JAV rinkoje. Dyzelinė „Panamera“ taip pat yra planuose“, – sakė „Porsche“ pardavimų ir marketingo vadovas Bernhardas Maieris.

Dyzelinis „Porsche Cayenne“ Europoje parduodamas nuo 2009 m. pradžios, o ši versija sudaro apie 30 proc. visų šio modelio pardavimų. Pernai kompanija pristatė ir hibridinę šio SUV visureigio versiją.

„Porsche“ neplanuoja siūlyti dyzelinių automobilių Kinijos rinkai dėl to, kad šioje šalyje parduodamas itin prastos kokybės kuras.

Šaltinių teigimu, dyzelinė „Panamera“ Europoje bus parduodamas jau šį pavasarį, o tikslios automobilio charakteristikos bus atskleistos Ženevoje. Neoficialiais duomenimis, automobilis veikiausiai bus komplektuojamas su 3.0 l, V6 agregatu, pasiekiančiu 240 AG ir 550 Nm. Variklis derinamas su 8 laipsnių automatine transmisija, o automobilis nuo 0 iki 100 km/val. galės įsibėgėti per 7 sek.

Pernai kompanija klientams pristatė 97 tūkst. automobilių. Tikimasi, kad šiemet pardavimai perkops 100 tūkst. ribą, kuri buvo pasiekta 2007 m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją