Vaizdžiai kalbant, rinkos dugne – 8,9 tūkst. Lietuvoje parduotų naujų automobilių, iš kurių maždaug penktadalis išplaukė į platesnius vandenis, t.y. buvo reeksportuoti. Vieniems automobilių pardavėjams pasiektas dugnas buvo itin drumzlinas, o kai kuriems čia pavyko užčiuopti ir tikrų perlų.

Prabangūs automobiliai – tai tarsi brangakmeniai, įperkami retam vairuotojui. Išskirtinių mašinų pirkėjai 2010-aisiais nesivėlė į brangių automobilių pirkimo lenktynes, kurias buvo galima stebėti ekonominio pakilimo metais, tačiau keletas ištaigingų eksponatų ir pernai papildė mūsų šalies kelius.

2010 m. Lietuvoje registruotų brangiausių modelių viršūnėje – „Rolls-Royce Ghost“, rodo „Autotyrimų“ duomenys. Šio prabangaus sedano kaina be mokesčių prasideda nuo 880 tūkst. Lt.

Antroje šio sąrašo vietoje – „Mercedes-Benz SLS AMG“, kainuojantis 656 tūkst. Lt. Į brangiausių pernai šalyje įregistruotų automobilių trejetuką pateko ir „Bentley Continental Flying Spur“ (apie 550 tūkst. Lt).

Prabangių automobilių segmente 2010 m. Lietuvoje dažniausiai buvo perkami vokiški sedanai: pirmavo „Mercedes-Benz“ S-klasė (9 vnt.), nuo lyderio nedaug atsiliko BMW 7 serija (8 vnt.), trečioje vietoje liko „Audi A8 (6 vnt.). Penketuką užbaigė „Lexus LS“ (5 vnt.) ir „Mercedes-Benz“ CL-klasė (3 vnt.).

2010 m. brangiausi Lietuvoje registruoti modeliai

ModelisKaina
„Rolls-Royce Ghost“880 tūkst. Lt (be PVM)
„Mercedes-Benz SLS AMG“656 tūkst. Lt
„Bentley Continental Flying Spur“550 tūkst. Lt
„Porsche Panamera Turbo“475 tūkst. Lt

Šaltinis: „AutoTyrimai“

2010 m. Lietuvoje registruotų populiariausių prabangių automobilių penketukas

ModelisPradinė kainaParduota automobilių
„Mercedes-Benz“ S-klasė252,3 tūkst. Lt9 vnt.
BMW 7 serija280,5 tūkst. Lt8 vnt.
„Audi A8“244,1 tūkst. Lt6 vnt.
„Lexus LS“316,5 tūkst. Lt5 vnt.
„Mercedes-Benz“ CL-klasė438,5 tūkst. Lt3 vnt.

Šaltinis: „AutoTyrimai“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)