Vidutiniškai bendrovės Žalų skambučių centre per parą užregistruojama apie 200 - 250 avarijų, tačiau orų kaita ir temperatūros svyravimas, šiandien šį skaičių jau nebe pirmą kartą šią žiemą padvigubino.

„Paprastai staigų avarijų skaičiaus šuolį lemia smarkiai pasikeitusios vairavimo sąlygos keliuose. Tačiau šiemet net ir patyrusiems vairuotojams nelengva saugiai važinėti žiemą – mūsų kelių būklė itin bloga, slidu, o kasdien besikeičiantys krituliai – snigas, lijundra ir lietus tik dar labiau blogina eismo sąlygas. Ypač pavojinga nuokalnėse ar įkalnėse, mažesnėse gatvėse, taip pat registruojame avarijas kiemuose, kur kelio dangos būklė kritiška. Šios priežastys ir nulėmė padvigubėjusį avarijų skaičių“, – sakė „Lietuvos draudimo” Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Tai jau ne pirma diena šį žiemos sezoną, kai avarijų skaičius išauga dvigubai ar net daugiau.

„Lietuvos draudimo“ ekspertas taip pat atkreipia dėmesį, kad pastaruoju metu nukenčia ir žmonės, einantys itin slidžiais šaligatviais. Jei vasarą dažniausiai registruojamos vaikų žalos pagal nelaimingų atsitikimų draudimą, tai šiuo metų laiku nukenčia pėstieji, susižeidę ir susilaužę galūnes paslydus ant ledinių šaligatvių.

Šios dienos avarijos vairuotojams kainuos 800 tūkst. litų, jų nuostolius kompensuos draudikai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)